Aan mijn Kookboek Toevoegen
Aan Voedingslogboek
Bevat:
6 portie(s)
Voorbereidingstijd:
10 min
Bereidingstijd:
15 min
Maaltijd type:
Bijgerechten
Sausen en Specerijen
Beoordeling:
Average FatSecret member ranking Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden

Roasted Vegetable Sauce

A hearty sauce to put atop of rice, pasta, chicken or veggie burgers, mixed in couscous, on top of eggs, pita points, in a baked or sweet potato.

Ingrediënten

Beschrijving

  1. Line a cookie sheet with tin foil and pre-heat the broiler in oven ((500 °F (260 °C) - or broil setting depending on oven).
  2. Cut Roma tomatoes in half lengthwise and set on cookie sheet skin side down. Split red bell peppers in half lengthwise, remove seeds, and set on cookie sheet skin side down. Remove skin from garlic cloves and slice off the hard end, but otherwise leave whole and scatter onto cookie sheet between other vegetables.
  3. Drizzle the veggies with the olive oil and season well with salt and pepper.
  4. Put the vegetables into oven and roast for approximately 10 minutes until darkened and the skins are wrinkled a bit. Garlic will appear browned.
  5. While vegetables are in the oven, section off red onion and place in a food processor.
  6. Once vegetables are out of the oven, add to the food processor (a bit at a time) and blend fully until a slightly chunky sauce develops. Scrape the olive oil from the roasted vegetables cookie sheet into the food processor, and add the balsamic vinegar and basil (8-10 leaves of fresh) to the processor as well. Blend fully.
  7. Serve sauce warm or cool with any number of dishes. You can also easily add other vegetables you have laying about like mushrooms, squash and carrots.
101 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
 


     
 

Beoordeel dit recept



U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
 

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Bijgerechten Sausen en Specerijen

Nieuwste Recepten

door lid: karine.68
Romig, zacht en heerlijk.
door lid: ThomasT89
Knapperige, lekkere en koolhydraatarme snack.
door lid: Sma_399
Un plat simple et satisfaisant que vous pouvez facilement réaliser.
door lid: anoniem28
Perfect voor wraps of sandwiches.

Recept Toevoegen

Voedingswaarde Overzicht:

Er zijn 80 calorieën in een portie Roasted Vegetable Sauce.
Calorieën Verdeling: 49% vet, 44% kolhy, 7% eiwit.

Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
334 kj
4%
80 kcal
Vet
4,83g
7%
Verzadigd Vet
0,691g
3%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
3,323g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,668g
Koolhydraten
9,64g
4%
Suiker
6,03g
7%
Vezels
2,2g
Eiwitten
1,46g
3%
Zout
0,01g
0%
Cholesterol
0mg
Kalium
162mg
8%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
4%
van ADH*
(80 cal)
4% ADH
Calorieën Verdeling:
 
Koolhydraat (44%)
 
Vet (49%)
 
Eiwitten (7%)
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën

Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.