Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 25 min
Maaltijd type:
Hoofdgerechten
Lunch
Beoordeling:
Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
|
door lid: cbella
Sichuan-Style Chicken with Peanuts
Spicy Chinese style chicken that also works perfectly with shrimp, tofu or beef.
Ingrediënten
Beschrijving
- Combine chicken, rice wine (or sherry), soy sauce, cornstarch and garlic in a medium bowl; mix thoroughly.
- When stir-frying chicken, always spread the pieces in the wok and let them cook undisturbed for 1 minute before stirring. This allows the chicken to sear and prevents sticking. To smash the ginger, use the side of a cleaver or chef's knife.
- Heat a 14" flat-bottomed wok or large skillet over high heat until a bead of water vaporizes within 1 to 2 seconds of contact. Swirl oil into the pan, add ginger and stir-fry for 10 seconds.
- Carefully add the chicken mixture, spreading it out. Cook until the chicken begins to brown, about 1 minute.
- Using a spatula, stir-fry for 30 seconds. Spread the chicken out again and cook for 30 seconds. Continue stir-frying until the chicken is lightly browned on all sides, 1 to 2 minutes.
- Add snap peas and stir-fry for 1 minute. Stir the Sichuan Sauce, swirl it into the pan and stir-fry until the chicken is just cooked through and the sauce is slightly thickened and glossy, 30 seconds to 1 minute.
- Transfer to a platter (discard the ginger) and sprinkle with peanuts and scallions. Serve immediately.
- Note: Shao Hsing (or Shaoxing) is a seasoned rice wine. It is available in most Asian specialty markets and some larger supermarkets in the Asian section. An acceptable substitute is dry sherry, sold with other fortified wines in your wine or liquor store. (It is preferred to the “cooking sherry” sold in many supermarkets, which can be surprisingly high in sodium.)
270 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
|
Beoordelingen
I can't find the amount of szechuan sauce???
03 mrt 11 door lid: Marykate59
|
|
|
|
|
Beoordeel dit recept
U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
|
|
|
Zoek Meer Recepten
|
Selecteer op Type Maaltijd
Hoofdgerechten
Lunch
Nieuwste Recepten
Romig, zacht en heerlijk.
|
Lekker, makkelijk en gezond tussendoortje.
|
Eenvoudige maar heerlijke gezonde ontbijtpannenkoeken, gemaakt met gemakkelijk te vinden ingrediënten.
|
Perfect voor wraps of sandwiches.
|
|
Recept Toevoegen
Voedingswaarde Overzicht:
|
|
Er zijn 225 calorieën in een portie Sichuan-Style Chicken with Peanuts.
|
|
Calorieën Verdeling: 35% vet, 12% kolhy, 53% eiwit. |
|
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
Energie
939 kj
11%
224 kcal
Vet
8,52g
12%
Verzadigd Vet
1,377g
7%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
2,064g
Meervoudig Onverzadigd Vet
1,041g
Koolhydraten
6,61g
3%
Suiker
2,02g
2%
Vezels
1,3g
Eiwitten
28,51g
57%
Zout
0,45g
7%
Cholesterol
65mg
Kalium
15mg
1%
Calorieën Verdeling:
Koolhydraat (12%)
Vet (35%)
Eiwitten (53%)
|
|
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën
|