Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 30 min
Maaltijd type:
Hoofdgerechten
Ontbijt
Lunch
Beoordeling:
Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
|
door lid: cbella
Artichoke-Scrambled Eggs Benedict
Roasted artichoke bottoms stand in for English muffins in this quick yet elegant low carb dish.
Ingrediënten
Beschrijving
- Pre-heat oven to 425° F (210° C).
- Toss artichoke bottoms with 2 teaspoons oil and 2 teaspoons oregano. Place them top-side down on half of a large baking sheet. Spread pancetta in an even layer on the other half. Roast until the artichokes are just beginning to brown and the pancetta is crispy, 12 to 14 minutes.
- Meanwhile, whisk mayonnaise, yogurt, lemon juice and water in a small bowl until smooth. Beat eggs and egg whites in a large bowl.
- Heat the remaining 2 teaspoons oil in a large non-stick skillet over medium-high heat. Add the eggs and cook, folding and stirring frequently with a heatproof rubber spatula until almost set, about 2 minutes. Remove from the heat and fold in cream cheese, the remaining 1 teaspoon oregano and salt.
- To serve, divide the artichoke bottoms among 4 plates. Top each artichoke with equal portions scrambled egg, crispy pancetta and creamy lemon sauce. Garnish with oregano sprigs, if desired.
- Note: a shopping tip, artichoke bottoms can be purchased in 14 oz cans found near other canned vegetables. If unavailable, substitute two 14 oz cans rinsed and halved artichoke hearts.
276 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
|
Beoordelingen
|
Wonderful dish - thanks for submitting. Made it for breakfast on my wife's birthday, and she loved it. It will definitely be a repeat meal for us.
21 sep 13 door lid: jwill77nc2
|
|
|
|
|
Beoordeel dit recept
U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
|
|
|
Zoek Meer Recepten
|
Selecteer op Type Maaltijd
Hoofdgerechten
Ontbijt
Lunch
Nieuwste Recepten
Gezond, lekker en licht zoet.
|
Lekker, makkelijk en gezond tussendoortje.
|
Romig, zacht en heerlijk.
|
Perfect voor wraps of sandwiches.
|
|
Recept Toevoegen
Voedingswaarde Overzicht:
|
|
Er zijn 308 calorieën in een portie Artichoke-Scrambled Eggs Benedict.
|
|
Calorieën Verdeling: 57% vet, 17% kolhy, 26% eiwit. |
|
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
Energie
1288 kj
15%
308 kcal
Vet
18,98g
27%
Verzadigd Vet
5,224g
26%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
6,149g
Meervoudig Onverzadigd Vet
2,036g
Koolhydraten
13,04g
5%
Suiker
3,92g
4%
Vezels
5,3g
Eiwitten
19,76g
40%
Zout
2,69g
45%
Cholesterol
338mg
Kalium
187mg
9%
Calorieën Verdeling:
Koolhydraat (17%)
Vet (57%)
Eiwitten (26%)
|
|
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën
|