Maaltijd type:
Bijgerechten
Lunch
Beoordeling:
Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
|
Kale and Turkey Bacon Gratin
Nutritious, delicious and hearty gratin that can also be made vegetarian without turkey bacon added.
Ingrediënten
Beschrijving
- Heat oven to broil.
- In a deep oven-proof skillet, bring a few inches of water to a boil. Add kale and cook over medium-high heat until tender, about 6 minutes. Drain and pat dry.
- Wipe the skillet dry and return to medium-high heat. Add bacon and cook until crispy, 4-5 minutes. Transfer bacon to a plate.
- Add onion and garlic to the pan, reduce heat to medium, and cook, stirring, until onion is softened, about 7 minutes.
- Return bacon to the pan and add half-and-half. Bring to a simmer and cook until slightly reduced, about 5 minutes.
- Season with pepper to taste. Add kale and stir to combine.
- Sprinkle evenly with cheese. Broil for 2 to 3 minutes, or until cheese is lightly browned.
16 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
|
|
|
|
|
Beoordeel dit recept
U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
|
|
|
Zoek Meer Recepten
|
Selecteer op Type Maaltijd
Bijgerechten
Lunch
Nieuwste Recepten
Gezond, lekker en licht zoet.
|
Onweerstaanbare en gezonde muffins waar je op elk moment van de dag van kunt genieten.
|
Knapperige, lekkere en koolhydraatarme snack.
|
Un plat simple et satisfaisant que vous pouvez facilement réaliser.
|
|
Recept Toevoegen
Voedingswaarde Overzicht:
|
|
Er zijn 166 calorieën in een portie Kale and Turkey Bacon Gratin.
|
|
Calorieën Verdeling: 31% vet, 44% kolhy, 25% eiwit. |
|
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
Energie
692 kj
8%
166 kcal
Vet
6,16g
9%
Verzadigd Vet
2,342g
12%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
1,863g
Meervoudig Onverzadigd Vet
1,298g
Koolhydraten
19,8g
8%
Suiker
2,34g
3%
Vezels
3,1g
Eiwitten
11,24g
22%
Zout
1,10g
18%
Cholesterol
17mg
Kalium
777mg
39%
Calorieën Verdeling:
Koolhydraat (44%)
Vet (31%)
Eiwitten (25%)
|
|
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën
|