Maaltijd type:
Soepen
Hoofdgerechten
Lunch
Beoordeling:
Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
|
Lovely stew with lentils and butternut squash.
Ingrediënten
Beschrijving
- In a 2 quart saucepan, combine broth and water. Stir in lentils and a bay leaf.
- Bring to a boil over high heat. Reduce heat to low; cover and simmer 25 minutes, or until lentils are tender.
- Meanwhile, in a large non-stick skillet, warm olive oil over medium heat until hot.
- Add onion and garlic, and sauté 5 minutes. Stir in squash (peeled and cut into 3/4" chunks), herbs, salt and pepper.
- Cover and cook for 15 minutes, or until squash is tender, stirring frequently.
- Stir lentils and any cooking liquid into squash mixture. Discard bay leaf. Stir in tomatoes.
- Cook over medium high heat, uncovered, 1 more minute.
- Serve in mugs with pita wedges.
45 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
|
Beoordelingen
Replace the chicken broth with water and it works for the Clean Burn Shape diet.
03 sep 14 door lid: ubertrim
|
|
|
|
|
Beoordeel dit recept
U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
|
|
|
Zoek Meer Recepten
|
Selecteer op Type Maaltijd
Soepen
Hoofdgerechten
Lunch
Nieuwste Recepten
Un plat simple et satisfaisant que vous pouvez facilement réaliser.
|
Rijke, zachte en vezelrijke receptuur.
|
Romig, zacht en heerlijk.
|
Zo romig en heerlijk.
|
|
Recept Toevoegen
Voedingswaarde Overzicht:
|
|
Er zijn 364 calorieën in een portie Butternut Lentil Stew.
|
|
Calorieën Verdeling: 11% vet, 70% kolhy, 19% eiwit. |
|
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
Energie
1521 kj
18%
364 kcal
Vet
4,87g
7%
Verzadigd Vet
0,793g
4%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
2,846g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,905g
Koolhydraten
67,08g
26%
Suiker
9,52g
11%
Vezels
21,2g
Eiwitten
17,96g
36%
Zout
1,95g
33%
Cholesterol
0mg
Kalium
1670mg
83%
Calorieën Verdeling:
Koolhydraat (70%)
Vet (11%)
Eiwitten (19%)
|
|
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën
|