piekkax's Logboek, 04 apr 19

Is diet coke erg voor de lijn?

Bekijk Dieet Kalender, 04 april 2019:
1926 kcal Vet: 57,83g | Eiwit: 63,39g | Kolhy: 277,63g.   Ontbijt: Suiker, Alpro Soya Melk Original, Hahne Haferflocken Oats. Lunch: Suiker, Gebakken Ei, Coop MB Bus Waldkorn . Diner: Aviko Rösti Original, Vivera Vega Burger, Coop Snijbonen. Snacks/Andere: Verkade San Francisco Naturel, Verkade San Francisco Naturel, Koekies Koekjes, Suiker, Frambozen, Koekies Koekjes, Suiker, Tic Tac Mint, Aardbeien. meer...

11 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 21
Reacties 
Nee hoor ik zweer erbij. Ik kan er niet vanaf blijven helaas  
04 apr 19 door lid: thunderb76
Niet voor de lijn, wel funest voor je lijf. 
04 apr 19 door lid: Ready-to-lose
Ik las even wat anders whahaa 
04 apr 19 door lid: TommeyLou
Nee is geen probleem als je er geen liters per dag van drinkt. 
04 apr 19 door lid: boobyfrog
Pardon? Funest? Laat je niet gek maken 
04 apr 19 door lid: PuttenJourney
Heerlijk 👍 
04 apr 19 door lid: annemiek rembil
Ja, zoek maar eens op hoe goed cola voor je is. Is niet om je gek te maken, maar het is wel troep.  
04 apr 19 door lid: Ready-to-lose
Ik drink al jaaaaaaaren cola mijn favoriete drankje en ja soms ook liters per dag. 🤪🤪 nergens last van en ik zal vast niet gaan roesten van binnen hahaha laat je niet gek maken. 
05 apr 19 door lid: thunderb76
Nee 
05 apr 19 door lid: bodybuildertim
Tja gezond is anders. Persoonlijk heb ik het niet op de zero /diet /light producten omdat daar vaak veel kunstmatige zoetstoffen als aspartame inzitten. Ik denk vaak als ik fout ga, dan ga ik maar een X goed fout, liever (riet)suiker voor mij dan kunstmatige zoetstoffen. Verder denk ik dat incidenteel zoiets geen kwaad kan, maar hij regelmaat wellicht een ander verhaal.  
05 apr 19 door lid: JellyBien
Sorry maak cola is ontzettend slecht het breekt je bot af. Je hebt dus grote kans op osteoporose. Dit is niet uit de lucht gegrepen, de fabrikant heeft dit zelf toegegeven. Het is dus zeker voor vrouwen onverstandig grote hoeveelheden cola te nuttigen 
05 apr 19 door lid: j.eikenhorst
Het is zeer slecht voor je lijn! De zoetstof smaakt zoet op je tong. Dat geeft een signaal aan je hersens: Er komt brandstof aan. Vervolgens worden regulerende hormonen aangemaakt op basis van wat je hersens denken aan te treffen in je maag/darmen. Vervolgens blijft de brandstof uit en ontstaat er een onbalans in je lijf: Teveel insuline in je bloed. Insuline zorgt voor vetopslag... De eerstvolgende maaltijd wordt al je vet instant opgeslagen. 
05 apr 19 door lid: pmkorpershoek
Heerlijk, cola, redbull, ik drink het allemaal. Wel in zero variant uiteraard. Mij helpt het juist wanneer ik bijv. op de trein moet wachten en ik krijg zin in iets lekkers om een blikje cola te nemen. Dit neemt dat gevoel bij mij weg. Dus als het je helpt, waarom niet! 
05 apr 19 door lid: Warrigeboel
zero/light of niet, cola is en blijft slecht 
05 apr 19 door lid: ClydeHelder
Cola Zero is onschadelijk. Dit is door en door bewezen, helaas is er nogal wat nepnieuws in omloop welke beweert dat het niet zo is. Je kan wel, hoeft niet, last van je darmen krijgen van kunstmatige zoetstoffen. Maar ja dat krijg ik van thee en koffie. 
05 apr 19 door lid: boobyfrog
@pmkorpershoek: dat is echt nonsens ‘de eerstvolgende maaltijd wordt al je vet instant opgeslagen’. Wat en of er wordt opgeslagen ligt aan wat je eet, de verhouding daarvan, hoeveel je eet en hoeveel je verbruikt. Niet aan je glas cola zero. 
05 apr 19 door lid: Magheteenonsjeminderzijn
https://edition-m.cnn.com/2016/10/10/health/diet-soda-may-do-more-harm-than-good/index.html?r=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F 
05 apr 19 door lid: pmkorpershoek
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/word-je-dikker-van-cola-light~b5d58e94/ En: https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/808420/nieuw-onderzoek-bewijst-de-ene-calorie-is-de-andere-niet.html. citaat: wetenschappers overtuigend aantonen dat de zoetstof aspartaam geen dikmaker is. “Op internet lees je vaak dat je dik wordt van aspartaam, maar dat is niet zo,” aldus hoofdonderzoeker Kimber Stanhope van de universiteit van California. “We kunnen daar kort over zijn: er is geen enkele studie waaruit blijkt dat non-calorische zoetstoffen leiden tot gewichtstoename.” 
05 apr 19 door lid: boobyfrog
En nog een over schadelijkheid: https://www.ad.nl/gezond/nog-maar-eens-aspartaam-is-echt-niet-gevaarlijk~a83a5776 
05 apr 19 door lid: boobyfrog
Dat van die darmflora kan zijn maar daar ging mijn punt niet over. Waar dat wel over ging is de vraag of zoetstoffen dik maken. En daar zijn de (nieuwe) onderzoeken duidelijk over: dat is dus niet zo. 
05 apr 19 door lid: boobyfrog

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


piekkax's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.